tRANSPARANTIE
OVER OLIJFOLIE
Waarom bestaan wij?
Dat is een lang verhaal, maar het begint met onze wens om transparantie over olijfolie te creëren. Waar olijfolie vroeger medicinaal werd gebruikt, wordt het tegenwoordig behandeld als handelswaar waar winst belangrijker is dan kwaliteit. De voedingsindustrie misleidt je door je bewerkte ‘lampenolie’ te verkopen met het label ‘olijfolie’. Zelfs de olijfolie die als extra vierge olijfolie wordt geëtiketteerd, verdient dat label in 90% van de gevallen niet en bevat niet de bestanddelen die echte extra vierge olijfolie gezond maken. Helaas komt de voedingsindustrie hiermee weg, omdat de meesten van ons niet weten hoe de kwaliteit van olijfolie te herkennen.
Hallo, ik ben Hedzer, gecertificeerd olijfolie sommelier (O.O.T.) en oprichter van de Olive Oil Club. Mijn doel is om je te helpen het verschil te proeven en te genieten van de heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen van echte extra vierge olijfolie. Als Nederlander - afkomstig uit een land zonder olijfbomen - heb ik een onbevooroordeeld perspectief. Dit stelt mij in staat om alleen de beste olijfoliën te selecteren, ongeacht waar ze vandaan komen. Mijn droom is om mensen te inspireren om extra vierge olijfolie te waarderen, niet alleen in de keuken, maar ook als een supplement voor de gezondheid. Door lid te worden van de Olive Oil Club maak je deel uit van een gemeenschap die kwaliteit, integriteit en gezondheid van voedsel belangrijk vindt - terwijl je de boeren beloont die hun leven wijden aan het maken van een uniek gezondheidsproduct. Geloof me als ik zeg dat het extreem moeilijk is om de kwaliteit olijfolie te vinden die wij verkopen.
Sluit je aan bij de club en bescherm je gezondheid met onze polyfenolrijke olijfolie!
Onze visie
Onze visie is om een gemeenschap te creëren waar we olijfolie liefhebbers linken met 100% biologische, ultra premium en polyfenolrijke extra vierge olijfolie geproduceerd door een kleine groep van top producenten.
Onze missie
Onze missie is om mensen te informeren over olijfolie door er niet alleen voor te zorgen dat we olijfolie van de hoogste kwaliteit leveren, maar ook door informatie te delen via dit platform, door masterclasses over olijfolie te organiseren en door abonnementen op olijfolie aan te bieden.
“De afgelopen jaren heb ik bedrijven over de hele wereld bezocht die verschillende producten produceren en verhandelen, waaronder cashewnoten, koffie, cacao en olijfolie. Al deze waardeketens hebben twee dingen gemeen: boeren krijgen het minimale betaald en consumenten worden bedrogen door een miljardenindustrie die geld verdient aan een uitbuitend systeem en onwetende klanten. Het is daarom mijn persoonlijke missie om mensen te laten ervaren wat olijfolie van hoge kwaliteit is. Ik garandeer je dat als je onze olijfolie eenmaal hebt ervaren, je niet meer terug kunt.
”