onze olijfolie

Producenten

We nemen transparantie serieus. Transparant zijn over olijfolie betekent ook volledige transparantie geven over onze biologische olijfolieproducenten. Zij doorlopen een streng selectieproces. Op deze manier zorgen we ervoor dat we de beste extra vierge olijfolie aanbieden die op een duurzame manier is geproduceerd en voldoet aan de hoogste milieu- en sociale normen.

Domaine Adonis

Domaine Adonis is onze biologische olijfolieproducent in Tunesiƫ. Een belangrijke reden waarom we met hen in zee zijn gegaan, is dat hun olijven biologisch worden geproduceerd in een duurzaam beheerde boomgaard waar plek is voor de natuur. De boomgaard bevat wilde bomen, struiken, planten en bloemen die naast de olijfbomen groeien. De boer past verschillende regeneratieve landbouwpraktijken toe voor een gezonde bodem en een hoge biodiversiteit.

Een andere reden dat Domaine Adonis deel uitmaakt van de Olive Oil Club is de extreem hoge kwaliteit van de olijfolie. De aroma's en ultra-hoge polyfenolgehaltes zijn onvergelijkbaar met de olijfoliƫn die je in een gewone winkel vindt. Dit is het resultaat van de filosofie van de boer en het harde werk van het team. Het vergt immers toewijding om hoge polyfenolgehaltes te bereiken. De boer produceert de olijfolie in een eigen fabriek op de boerderij, waardoor er volledige controle is over het productieproces van de olijfolie - van de oogst tot het verpakken. Het is niet verwonderlijk dat de extra vierge olijfoliƫn van Domaine Adonis prijzen winnen in de meest prestigieuze internationale olijfoliecompetities, zoals in New York, Londen, Athene en Madrid.

De kwaliteit van de olijfoliĆ«n is ultra premium, een niveau dat verder gaat dan ā€˜Extra Virgin’, gezien de ultra-lage zuurgraad (<0,3%), het hoge polyfenolgehalte (>600 mg/l) en de lage Peroxide Index (<9). Tot slot hebben we tijdens bezoeken aan de producent vastgesteld dat deze voldoet aan onze producenten standaarden voor duurzame olijfolie. Domaine Adonis is biologisch gecertificeerd door CCPB en gecertificeerd voor voedselveiligheid door de British Retail Consortium Global Standard (BRC), het hoogste niveau van voedselveiligheidscertificering.

onze producent

STANDAARDEN

  • Biologische certificering

  • Olijven worden geteeld in harmonie met de natuur (bij voorkeur regeneratief)

  • OlijfoliĆ«n zijn van hoge kwaliteit, afgemeten aan hun chemische samenstelling en aroma’s

  • OlijfoliĆ«n bevatten een hoog gehalte aan polyfenolen (>500 mg/kg)

  • Ethische praktijken; geen kinderarbeid, geen dwangarbeid, geen chemicaliĆ«n, geen grondwatervervuiling en verantwoord afvalbeheer

Our beautiful olive oil farm