PICHOLINE

POLYFENOLENWAARDE: 1.857 MG/KG. Deze extra vierge olijfolie is gemaakt van de koude extractie van 100% biologische Picholine olijven. De Picholine olijf is oorspronkelijk een Franse olijfsoort die lang geleden door Franse kolonisten is meegenomen naar Tunesië. In Frankrijk worden de Picholine olijven voornamelijk geconsumeerd als tafelolijven, maar in Tunesië worden de olijven verwerkt tot fantastische, robuuste en polyfenolrijke olijfolie. Onze Picholine bevat het hoogste polyfenolgehalte (1.857 mg/kg!) van ons huidige assortiment. De olijfolie heeft een verrassend fris en fruitig aroma met hints van versgemaaid gras, olijfblad en munt. De Picholine past goed bij gerechten met sterke smaken zoals stoofschotels, gegrild vlees, en ovengerechten, maar is ook heerlijk op brood.

  • Robuust karakter met een intrigerend fris aroma, met hints van versgemaaid gras, olijfblad en munt. Een pittige afdronk (scherpte in de keel), maar een medium bitterheid.

    • Polyfenolwaarde: 1.857 mg/kg (ultra hoog!). Polyfenolen zijn de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die onze olijfolie zo ontzettend gezond maken.

    • Rijk aan vitamine E en K, omega 3 en 6, en squalene.

    • 100% biologisch. De gehele productie is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

  • Onze Picholine heeft de volgende prijzen gewonnen in internationale olijfoliecompetities:

    • Goud in de New York International Olive Oil Competition (NYIOOC, 2024), de belangrijkste olijfoliewestrijd van de Verenigde Staten (en wellicht van de hele wereld)

    • Goud in de Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC, 2024), de belangrijkste olijfoliewestrijd van Griekenland

    • Goud in de London International Olive Oil Competition (LIOOC, 2024)

    • Goud in BIOL, Italië (2024). De BIOL-award is een van de belangrijkste internationale prijzen voor biologische extra vierge olijfolie.

    • Bekroond als "Beste olijfolie van Tunesië" in de EVOOLEUM World's TOP 100 Extra Virgin Olive Oils Guide.

Previous
Previous

CHETOUI