CHETOUI

POLYFENOLENWAARDE: 1.573 MG/KG. Deze extra vierge olijfolie is gemaakt van de koude extractie van 100% biologische Chetoui olijven. De Chetoui olijf is een inheemse Tunesische olijfsoort die zorgt voor ongeveer 20% van de Tunesische olijfolieproductie. De variëteit staat bekend om zijn robuustheid (bitterheid) en hoge polyfenolwaarden. Onze Chetoui olijfolie heeft een robuust karakter met aroma's van vers gemaaid gras, artisjok en rucola, en heeft een hoge pikantheid. De Chetoui past goed bij eieren, groenten, vleesgerechten, stoofschotels, sterke kazen, en donkere chocolademousse.

  • Robuuste en bittere olijfolie met intense aroma’s van artisjok, gras, fruit, radijs en tomatenplant. Een pittige afdronk (scherpte in de keel) en een vrij bitter, een duidelijk teken van de aanwezigheid van hoge hoeveelheden polyfenolen.

    • Polyfenolwaarde: 1.573 mg/kg (ultra hoog!). Polyfenolen zijn de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die onze olijfolie zo ontzettend gezond maken.

    • Rijk aan vitamine E en K, omega 3 en 6, en squalene.

    • 100% biologisch. De gehele productie is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

  • Onze Chetoui heeft de volgende prijzen gewonnen in internationale olijfoliecompetities:

    • Goud in de New York International Olive Oil Competition (NYIOOC, 2024), de belangrijkste olijfoliewestrijd van de Verenigde Staten (en wellicht van de hele wereld)

    • Goud in de London International Olive Oil Competition (LIOOC, 2024)

    • Goud in de EVO International Olive Oil Contest, Italië (2024)

    • Goud in BIOL, Italië (2024). De BIOL-award is een van de belangrijkste internationale prijzen voor biologische extra vierge olijfolie.

Previous
Previous

KORONEIKI

Next
Next

PICHOLINE