chemleli

POLYFENOLENWAARDE: 1,434 MG/KG. Deze extra vierge olijfolie is gemaakt van de koude extractie van 100% biologische Chemleli olijven. De Chemleli olijf is een inheemse Tunesische olijfvariëteit. Het is de meest aangeplante variëteit in Tunesië vanwege zijn vermogen om zich aan te passen aan de extreme zomerse hitte en de koude winters in de boomgaard. Het is een variëteit die al door de Romeinen werd gebruikt om heerlijke olijfolie van te maken. Onze Chemleli olijfolie heeft een fruitige smaak met aroma's van groene amandel, gele appel en tomaat, en een gemiddelde pikantheid. De olijfolie past goed bij salades, eieren, witte kazen, kip, vis en sandwiches.

  • Grassig en fruitig aroma met hints van tomaat, gele appel en groene amandel. Een middel pittige afdronk (middelmatige scherpte) en niet zo bitter.

    • Polyfenolwaarde: 1,434 mg/kg (ultra-hoog!). Polyfenolen zijn de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die onze olijfolie zo ontzettend gezond maken.

    • Rijk aan vitamine E en K, omega 3 en 6, en squalene.

    • 100% biologisch. De gehele productie is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

  • Onze Chemleli heeft de volgende prijzen gewonnen in internationale olijfoliecompetities:

    • Goud in de New York International Olive Oil Competition (NYIOOC, 2024), de belangrijkste olijfoliewestrijd van de Verenigde Staten (en wellicht van de hele wereld)

    • Goud in de Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC, 2024), de belangrijkste olijfolie wedstrijd van Griekenland.

    • Goud in de London International Olive Oil Competition (LIOOC, 2024)

    • Goud in Mario Solinas, Spanje (2024). Mario Solinas is de meest prestigieuze internationale olijfoliecompetitie ter wereld.

    • Goud in BIOL, Italië (2024). De BIOL-award is een van de belangrijkste internationale prijzen voor biologische extra vierge olijfolie.

Previous
Previous

ARBOSANA

Next
Next

SAYALI