KORONEIKI
POLYFENOLENWAARDE: 1.316 MG/KG. Deze extra vierge olijfolie is gemaakt van de koude extractie van 100% biologische Koroneiki olijven. De Koroneiki olijf komt oorspronkelijk uit Griekenland: ongeveer 60% van de Griekse olijfolie wordt gemaakt van deze variëteit. Olijfolie gemaakt van Koroneiki olijven is over het algemeen robuust (bitter). Onze Koroneiki heeft groene aroma's van versgemaaid gras, artisjok, olijfbladeren en groene kruiden (vooral tijm), en heeft een gemiddelde tot hoge pikantheid. De Koroneiki past goed bij gerechten met kip, vlees, zeevruchten, couscous salades en, verrassend genoeg, op vanille-ijs met een snufje zeezout.
-
Grassig aroma met hints van artisjok, olijfbladeren, groene kruiden en groene banaan. Een pittige afdronk (middelmatig tot hoog in scherpte) en behoorlijk wat bitterheid.
-
Polyfenolwaarde: : 1,316 mg/kg (ultra hoog!). Polyfenolen zijn de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die onze olijfolie zo ontzettend gezond maken.
Rijk aan vitamine E en K, omega 3 en 6, en squalene.
100% biologisch. De gehele productie is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
-
Onze Koroneiki heeft de volgende prijzen gewonnen in internationale olijfoliecompetities:
Goud in de Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC, 2024), de belangrijkste olijfoliewestrijd van Griekenland
Goud in the London International Olive Oil Competition (LIOOC, 2024) in Miami
Zilver in de New York International Olive Oil Competition, New York (2024)
Goud in BIOL, Italië (2024). De BIOL-award is een van de belangrijkste internationale prijzen voor biologische extra vierge olijfolie.